Een gastblog van Corien Struijk

Bianca vroeg of ik voor haar een gastblog wilde schrijven.
Dat doe ik met alle liefde voor deze talentvolle, creatieve vrouw!

LEESTIJD: 4 minuten


Welke vormen oorbellen en welke kleuren oorbellen passen bij mij en bij mijn persoonlijkheid?


Jarenlang heb ik pareloorbelletjes gedragen. Ik dacht er niet bij na. Het was eigenlijk gewoon heel makkelijk en ze pasten overal bij. Nu was mijn stijl in die tijd ook behoorlijk classy, dus klopte het plaatje verder wel. Maar iedere dag hetzelfde… Nu denk ik: ‘Wat ontzettend saai!’
Saai zijn is niet wat je uit wilt stralen, toch?

Lieten die oorknopjes ook iets zien van wie ik toen was? En stond het eigenlijk wel mooi? Als het over de vorm gaat laat ik dat even. Bianca heeft daar zelf al een interessant blog over geschreven. Die vind je hier.
Verder denk ik dat die oorbelletjes wel iets lieten zien van wie ik toen was. Heel eerlijk gezegd voelde ik me toen een beetje een grijze muis. Dus durfde ik ook niet op te vallen. Nu weet ik dat ik helemaal geen grijze muis ben. Dat is niemand. Jij ook niet. Iedereen heeft zijn eigen mooie talenten en kwaliteiten gekregen en dat mag je laten zien.


In dit blog wil ik je graag meer vertellen over het feit dat je met jouw oorbellen iets van jezelf kunt laten zien. Zowel in het soort oorbel dat je draagt als in de kleur.
Zoals ik al zei, ooit droeg ik altijd pareloorbellen. Maar inmiddels ben ik als persoon veranderd. Ben ik meer zelfbewust geworden. In mijn werk is het ook een stuk belangrijker geworden dat ik laat zien wie ik ben en dat ik verstand heb van wat ik doe. Op sommige momenten wil ik serieus genomen worden. Op andere momenten heb ik lekker vrij, maar vind ik het nog steeds leuk om oorbellen te dragen die bij mij passen.

 

Hoe weet je welke kleur oorbellen bij je passen?


Een kleuranalyse is dan de allerbeste tip. Helemaal als het een analyse is waarbij je een persoonlijke waaier krijgt.

Oorbellen in de kleur van je ogen laten jouw ogen extra mooi uitkomen. Heel vaak zitten er verschillende tinten in je ogen. Je hebt dus echt keus.
Alleen bruine ogen zijn een beetje de uitzondering op die regel. Heb je bruine ogen, dan kan het juist saai zijn om ook bruine oorbellen te dragen.
Gelukkig is er ook altijd nóg een oogversterkende kleur. Een soort tegenovergestelde kleur zou je kunnen zeggen. Ze laten je ogen extra stralen.

 • Bij warmgroene ogen staan oorbellen in paarstinten heel mooi.
 • Bij bruine ogen staan oorbellen in (konings)blauwe tinten heel mooi.
 • Bij blauwgroene ogen staan oorbellen in zachtgele tinten heel mooi.
 • Bij grijs/groene ogen staan oorbellen in roze/paars tinten heel mooi.

 

Welke vorm oorbellen past bij mij? Wat wil ik uitstralen?


Als je toegankelijk en zacht over wil komen draag dan:

 • Ronde oorbellen
 • Ovale oorbellen
 • Bloem oorbellen
 • Organische vorm oorbellen

Wil je juist afstand scheppen of zakelijk(er) overkomen, draag dan:

 • Rechte oorbellen
 • Driehoek oorbellen
 • Ruitvorm oorbellen
 • Oorbellen met strakke lijnen

Welke kleuren oorbellen staan mooi bij een extraverte persoonlijkheid?


Alle kleuren die opvallen en hip zijn. Heldere kleuren vallen veel meer op dan gedempte kleuren. Verder mogen ze lekker groot zijn. Goud past meer bij je dan zilver. Het mag schitteren en knallen aan jouw oren. Ze mogen zelfs een beetje geluid maken!

 

Welke kleuren oorbellen staan mooi bij een introverte persoonlijkheid?


Zachte, gedempte (verwassen) tinten zijn mooi voor jou. Zilver is passender dan goud. Maar het zilver moet ook niet heel erg glanzen. Het mag wat doffer zijn. Als je toch graag goud draagt let dan op dat ook het goud wat dof is en niet hoogglans. Parels passen ook goed bij je.
Oorbellen van natuurlijk materiaal zoals hout of leer voelen misschien een beetje apart, maar door het natuurlijke materiaal passen ze goed bij introverte mensen.

 

Hoe zit het dan met de seizoen types?


Tja… het kan natuurlijk dat een zomertype een extraverte persoonlijkheid heeft. Terwijl bij een zomertype zilver en gedempte kleuren het mooiste staan. Je moet daar echt zelf je weg in vinden en kiezen voor waar je zelf blij van wordt. Ga je echt voor mooi? Kies dan dichtbij je gezicht wel voor zilver en gedempte kleuren, maar de oorbel mag natuurlijk wel lekker groot zijn.

En als je een introvert lentetype bent vind je goud en glans misschien wel helemaal niet mooi. Terwijl het je waarschijnlijk prachtig staat. Zorg dan dat je oorbellen wat kleiner zijn. Of dat er helemaal niet veel (of geen) goud aan je oorbel zit. Dat kan natuurlijk ook.

 

Wist je dat kleuren ook iets over jou vertellen?


Kleuren hebben ook hun eigen verhaal. Het is zelfs zo dat bij jouw talenten en kwaliteiten kleuren horen. Roze straalt iets liefs en zorgzaams uit. Stel dat dat een van jouw grootste kwaliteiten is, dan laat je dat extra zien door roze (oorbellen) te dragen.
Rood heeft passie en ambitie in zich. Ben jij een ambitieus persoon die graag doelen stelt en die ook wilt behalen? Dan past rood echt bij jou.
Blauw staat voor betrouwbaarheid, maar ook voor ‘kennis overdragen’ en goed zijn in communiceren. Herken jij je daarin? Dan is blauw jouw kleur.

 

Wil je meer weten?


Vind je het leuk om hier meer over te weten?
Ik help vrouwen om hun kwaliteiten en talenten glashelder te krijgen (je wordt letterlijk een kleurrijk persoon).
Dit maakt je zelfbewust en zorgt ervoor dat je het lef krijgt om jouw droom waar te maken.
Denk aan… een gave baan vinden, een eigen bedrijf starten of (weer) een opleiding gaan volgen die helemaal bij je past. Ik ben (loopbaan)coach, maar doe het wel een tikkie anders. Wil jij (weer) sprankelend je werk doen? Ontdek dan wat jij allemaal in huis hebt tijdens een mooi traject. Leuke tip: Heel vaak wordt dit door werkgevers vergoed.

Kijk dan eens op mijn site  of volg me op Instagram  

© 2012 - 2024 More than Rubies | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel